I ove će godine Grad Pazin u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu i drugim pazinskim izdavačima po deseti put organizirati izložbeno-prodajni „Sajam pazinske knjige“- sajam knjiga pazinskih nakladnika i autora.

Građani Pazina kao i svi ostali posjetitelji moći će tako na jednome mjestu upoznati i prolistati knjige koje su posljednjih godina objavili različiti pazinski nakladnici i koje su u Pazinu i izvan Pazina objavili pazinski autori. S druge strane, Sajam pruža priliku nakladnicima da prodaju, te zainteresiranim kupcima da po promotivnim cijenama kupe razna aktualna izdanja, kao i one „zaboravljene“ pazinske knjige uskladištene daleko od očiju javnosti i uglavnom nedostupne u knjižarama. Osim toga, Sajam nudi mogućnost i građanima Pazina koji u svojim zbirkama posjeduju zanimljive knjige koje žele ponuditi na prodaju, da to učine na štandu predviđenom za antikvarnu prodaju knjiga.

Ova već tradicionalna manifestacija ove je godine po drugi put vremenski uklopljena u mjesec knjige.

Uz svečano otvorenje u 10.30 sati i prigodni program učenika Glazbenog odjela OŠ Vladimira Nazora Pazin slijedi predstavljanje izdanja Čakavskog sabora i Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika: Herbarium misticum autorice Vlade Acquavita, Eseji i zapisi autora Stjepana Vukušića i knjiga U snu autora Albina Crnoborija. Nakon toga, na programu je radionica u organizaciji Državnog arhiva u Pazinu naziva „Zdravi bili i veseli bili“, koju vodi Anamarija Kurelić, a namijenjena je višim razredima osnovne škole.

U popodnevnom programu, u 15.15 predstavit će svoj rad Udruga Bujšćinski glas iz Buja promocijom dviju knjiga: zbirke putopisa o Istri Čarobnim prahom posuti autorice Vesne Kiseljak Varelije i knjige Kazalište na kotačima, autora Zlatana Varelije, o povijesti kazališnog života bujštine. Program Sajma završit će predstavom Zamisli Teatra Tirena, koja se bavi maštom i kreativnošću, počinje u 17.00 sati, a namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole.

Sajam će se održati u srijedu 6. studenog, u vremenu od 10.00 do 17.00 sati u holu Spomen doma. (preuzeto s: https://tvistra.hr/sajam-pazinske-knjige-u-srijedu-6-stude…/, 6.11.2019.)