Naše obaveze

Državni arhiv u Pazinu (dalje: Arhiv) pridodaje veliki značaj Vašoj privatnosti. Arhiv je u potpunosti implementirao regulaciju General Data Protection Regulation (GDPR), zakona Europske Unije. Molimo Vas pročitajte ova pravila o privatnosti kako bi saznali kako sakupljamo, obrađujemo i spremamo informacije koje ste nam ustupili koristeći internetske stranice i kontakt formu. Prikupljamo različite tipove informacija, uključujući informacije koje Vas identificiraju kao pojedinca (osobne informacije). Detaljnije objašnjenje je u nastavku.

 

Kakve informacije prikupljamo?

Kada koristite naše internetske stranice, možemo prikupiti podatke koje ste odlučili podijeliti s nama. Naprimjer, u kontakt formi podijelili ste s nama podatke. Također možemo prikupiti informacije vezano za Vaš pristupni uređaj te IP adresu putem koje ste pristupili internetskim stranicama. Za više informacija o tom dijelu, molimo Vas pogledajte dolje naznačenu sekciju „Kolačići i ostale tracking tehnologije“. Kada koristite gore navedene formulare, prikupljamo podatke direktno od Vas, poput Vašeg imena, prezimena i e-mail adrese u svrhu kako bismo Vam pružili traženu uslugu.

 

Kako koristimo informacije?

Kada podijelite s nama Vaše podatke, možemo iskoristiti dobivene informacije kako bismo pravovremeno odgovorili na Vaš upit, npr. kod određenih usluga ili kontakt forme. Također koristimo podatke pri administriranju i poboljšavanju internetskih stranica, te kod analize internetskih stranica u svrhu praćenja marketinga, odnosno popularnosti pojedinih dijelova na internetskim stranicama. Kada koristite naše usluge, možemo koristiti Vaše podatke:

  • Kako bi uspostavili traženu komunikaciju u svrhu Vašeg traženog upita za određenu uslugu. Npr. kada pošaljete upit putem kontakt forme, Arhiv prikuplja dobivene osobne podatke za nastavak komunikacije u svrhu suradnje.
  • Kako bi vas kontaktirali i odgovorili na Vaš upis u kontakt formu.
  • Kada korisnik posjeti naše internetske stranice, te klikne na određenu stranicu, prikupljaju se anonimne informacije oko posjećenosti određenih podstranica u sklopu naših internetskih stranica (Google Analytics alati).
 
Suradnja s trećom stranom

Ne iznajmljujemo ili prodajemo Vaše osobne podatke trećoj strani. Ne dijelimo s nikakvom trećom stranom bilo kakve osobne podatke naših korisnika. Naši djelatnici nemaju pravo koristiti osobne podatke koje su prikupljene u svrhu suradnje korisnika i Arhiva. Iako je malo vjerojatno, u slučaju da dobijemo sudski nalog nadležnog zakonodavnog tijela, Arhiv će biti dužan istima dostaviti tražene podatke. Arhiv će poduzeti mjere predostrožnosti kako bi se uvjerili da ovlaštena tijela koja podnose zahtjev zaista imaju legitimne razloge za tražene podatke.

 

Sigurnost i privatnost

Arhiv čuva osobne podatke od neovlaštenog raspolaganja i pristupa. Arhiv koristi organizacijske, tehničke i fizičke sigurnosne mjere kako bi prikupljeni osobni podaci bili zaštićeni.

 
Kolačići i ostale tracking tehnologije

Informacije od ovih kolačića pomažu nam da shvatimo kako naši korisnici upotrebljavaju internetske stranice, sa svrhom unaprijeđenja kvalitete sadržaja prema korisnicima i doživljaja pregledavanja. Opcionalni kolačići uključuju kolačiće Google Analytics (čiji kolačići prate posjećenost i analiziraju uspješnost internetskih stranica, a koje su Arhivu dostupne kao statistički podaci, bez osobnih podataka individualnih korisnika) te kolačiće društvenih mreža (npr. Facebook) koji omogućuju korisniku da određeni sadržaj podijeli putem vlastitog računa na društvenim mrežama.
Kada prvi put pristupite internetskim stranicama, pojavit će se natpis koji upozorava na postojanje kolačića i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prihvaćanje.
Nastavkom pregledavanja internetskih stranica, prihvaćate korištenje kolačića.
Korisnik internetskih stranica putem postavki internet preglednika uvijek može samostalno regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića. Napominjemo da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s internetskim stranicama, te isključujemo svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja internetskih stranica u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Dodatne informacije o konfiguriranju postavki preglednika za kolačiće možete pronaći na slijedećim poveznicama:

  • ovdje o načinu privatnog pregledavanja i postavkama kolačića u Firefox-u
  • ovdje o anonimnom načinu i postavkama kolačića u pregledniku Google Chrome
  • ovdje o načinu rada “InPrivate” i postavke kolačića u pregledniku Internet Explorer
  • ovdje o  “Privatnoj navigaciji” i postavkama kolačića u pregledniku Safari

Korištenjem ovih internetskih stranica smatrat će se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s uvjetima korištenja, uključujući odredbe o obradi i zaštiti osobnih podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

 

Koje su moje opcije?

Možete odlučiti ne podijeliti s nama tražene podatke. Imajte na umu da određeni podaci su potrebni kako bi mogli dobiti povratnu informaciju oko traženih usluga kao i odgovor na Vaš unos putem kontakt forme.

 

Pitanja i prijedlozi, zahtjevi za informacijama, ispravkama ili brisanjima

Korisnik ima pravo u svako doba odustati od privole dane za obradu osobnih podataka i zatražiti prestanak daljnje obrade njegovih podataka, osim ako se radi o obradi podataka u statističke svrhe, kada osobni podaci više ne omogućuju identifikaciju osobe na koju se odnose. Korisnik također ima pravo zatražiti ispravak ili izmjenu osobnih podataka koje je dao na obradu. Odustanak od privole ili zahtjev za ispravkom ili izmjenom osobnih podataka dostavlja se pisano putem elektroničke pošte na dapa@dapa.hr ili na poštansku adresu, Vladimira Nazora 3, 52000 Pazin.

Svatko tko smatra da mu je povrijeđeno neko pravo zajamčeno ovim Zakonom, može podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 
Kontakt službenika za zaštitu osobnih podataka

E-poštom: karmen.markezic@dapa.hr
Telefonom: +38552624077
Poštom: Državni arhiv u Pazinu, Vladimira Nazora 3, 52000 Pazin