Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za rad knjižnica, a kako bi se osigurala fizička distanca i ulazak u Knjižnicu smanjio na najmanju moguću mjeru, naručivanje građe bit će moguće isključivo putem e-pošte: anamarija.kurelic@dapa.hr.

Korisnici su obvezni nositi zaštitnu opremu. Tijekom ulaska i kretanja u prostoru Knjižnice i za mjestom za rad koje im je dodijeljeno prilikom prijave za rad u Knjižnici obvezni su nositi zaštitne maske te rukavice prilikom korištenja knjižnične građe.

Korisnicima se i dalje prije ulaska u Knjižnicu primjenom beskontaktnoga toplomjera mjeri tjelesna temperatura, a ulazak nije dopušten osobama čija je tjelesna temperatura 37,2 °C ili viša.

Pozivaju se svi korisnici Knjižnice da se nastave pridržavati uputa Zavoda povezanih s pojačanom higijenom ruku, u koju svrhu su na ulazu i u ostalim dijelovima svih korisničkih prostora postavljeni spremnici sa sredstvom za dezinfekciju.

Kako bi se broj ulazaka u prostor Knjižnice smanjilo na najmanju moguću mjeru, korisnike molimo da provjere dostupnost željene građe upućivanjem upita djelatnici knjižnice ili telefonskoga poziva na broj 052/616-214.