Sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske (NN 50/2020) i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Državni arhiv u Pazinu do daljnjega radi s korisnicima kako slijedi:

1. Zahtjevi za izdavanje ovjerenih preslika gradiva dostavljaju se e-poštom (dapa@dapa.hr), telefaksom na 052/624-472 ili poštom (na adresu Vladimira Nazora 3, 52000 Pazin).

2. Čitaonica Državnog arhiva u Pazinu započinje s radom 4. svibnja 2020. godine.

3. Tijekom trajanja novih mjera i preporuka nadležnih tijela radno vrijeme čitaonice je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9:00 do 13:00.

 4. Sukladno preporukama HZJZ u čitaonici DAPA može boraviti 3 (tri) korisnika dnevno. Za istraživački rad u čitaonici korisnici se moraju najaviti u uredovno vrijeme od ponedjeljka – petka od 8 do 14 sati, na broj telefona 052/624-077 ili putem e-pošte (maja.milovan@dapa.hr ili dapa@dapa.hr) radi dogovora o terminu korištenja gradiva.

5. Kako bi se smanjila vjerojatnost izravnog kontakta sa zaposlenicima u čitaonici, nakon potvrde termina korisnik e-poštom dostavlja ispunjeni Zahtjev za pristup gradivu. Zahtjev možete preuzeti ovdje.

6. Kako bi se smanjila vjerojatnost o sumnji na zarazu koronavirusom svim djelatnicima, korisnicima i vanjskim suradnicima će se prilikom dolasaka u Ustanovu mjeriti temperatura. Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (odnosi se na sve simptome i znakove bolesti, ne samo na bolesti dišnih puteva), treba se javiti nadređenom i ne dolaziti na posao dok se telefonski ne javi liječniku obiteljske medicine ili hitnoj medicinskoj službi u slučajevima kad je izravno ugrožen život ili teško narušeno zdravlje.

7. Preporučuje se korisnicima da sa sobom donesu osobnu zaštitnu opremu (zaštitnu masku, jednokratne rukavice) i pisaći pribor (grafitnu olovku i gumicu) ako će im biti potreban.