Državni arhiv u Pazinu (dalje: Arhiv) u petak 1. veljače 2019. od 18:00 do 24:00 prigodnim je programom obilježio manifestaciju Noć muzeja koja se tu večer provodila u kulturnim institucijama diljem Hrvatske.

Za tu je priliku Arhiv pripremio prigodan program koji se sastojao od nekoliko aktivnosti.

Sebastijan Legović, voditelj Odjela za dokumentacijsko-informacijske poslove s Knjižnicom i Odsjeka za informatičku podršku održao je predavanje na temu “Povijesni pregled informatizacije Arhiva” u kojem je dan pregled kako je tekla informatizacija ustanove od osnutka Arhiva 1958. godine pa do danas.

Jakov Kmet, voditelj Odsjeka za digitalizaciju i mikrofilmiranje održao je predavanje na temu “Digitalizacija arhivskog gradiva”. Predavanje je obuhvaćalo metode digitalizacije te projekte digitalizacije u Arhivu.

DJ Šurki zabavljao je posjetitelje s modernom elektroničkom glazbom.

Tijekom cijele večeri posjetitelji su mogli uživati u kuhanom vinu, istarskoj supi i slasticama, igrati povijesne računalne igrice, a održana je i prigodna prodaja izdanja Arhiva po promotivnim, sniženim cijenama.

Program manifestacije Noć muzeja održavao se u Velikoj dvorani Državnog arhiva u Pazinu, a ulaz na sve programe bio je besplatan.

 

Preuzmite: