U Grazu je 3. listopada 2019. održano godine austrijsko izdanje Kreativnih sinergija. Susret je to koji pod tim nazivom Desk Kreativne Europe za potprogram Kultura pri Ministarstvu kulture RH održava u suradnji s Deskovima Kreativne Europe iz Austrije i Slovenije. Ovajput se pridružio i Desk Kreativne Europe iz Mađarske.

Deskovi Kreativne Europe zajednički su predstavili potprogram Kultura s fokusom na poziv za Potporu za Europske projekte suradnje 2020., budući program Kreativna Europa (2021. – 2027.) te aktualne pilot-akcije kojima se testiraju novi oblici potpore (Music Moves Europe, iPortunus, Creative Innovation Lab). Slijedio je blok predstavljanja primjera dobre prakse – projekata s potporom potprograma Kultura iz četiri prisutne države. Hrvatki je primjer, ovom prilikom, predstavio Državni arhiv u Pazinu koji je kao partner sudjelovao u projektu „STORE THE FUTURE – Artists, Memoirs and Civil Rigths for Europe in the Third Millenium“.

Cjelodnevni program razvijen je u suradnji s Odjelom za kulturu, Europu i međunarodne odnose savezne pokrajine Štajerske i tematskom koordinacijskom točkom za umjetnost i kulturu Saveza Alpe Jadran, a za vrijeme trajanja i u prostorima održavanja umjetničkog festivala steirischer herbst 19.

Program je zaključen šetnjom kroz postav steirischer herbst 19.