Međunarodni znanstveni skup 7. Istarski povijesni biennale održao se od 21. do 23. svibnja 2015. godine u Zavičajnom muzeju Poreštine u Poreču. Suorganizatori skupa su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Odjel za humanističke znanosti i Državni arhiv u Pazinu.

Tema 7. Istarskog povijesnog biennala bila je Religio, fides, superstitiones…: o vjerovanjima i pobožnosti na jadranskom prostoru.

Program skupa predstavili su dr. sc. Elena Uljančić-Vekić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine, doc. dr. sc. Marija Mogorović Crljenko, Odjel za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i doc. dr. sc. Elvis Orbanić, ravnatelj Državnog arhiva u Pazinu.

O pobožnosti, praznovjerju i vjerovanjima izlagalo je dvadesetak znanstvenika iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Svako predavanje s ovogodišnjeg skupa naći će se u zborniku koji će biti prezentiran na sljedećem skupu, za dvije godine.

 

Preuzmite:

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”188″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]